Ce sa luati in considerare atunci cand achizitionati o lupa

Calitatea unui sistem de lupa este guvernata de patru caracteristici vizuale cheie:

  1. Rezolutia este capacitatea de a vizualiza structuri mici si este determinata de calitatea designului optic ?i utilizarea lentilelor de precizie. Lupele fabricate din materiale de calitate inferioara nu pot oferi o vizualizare optima de-a lungul intregului camp de vedere. Considerati nevoia consumatorilor larg raspandita pentru televizoare de inalta denitie ca fiind o marturie pentru valoarea rezolutiei. Ce v-ar placea sa aveti, un televizor cu proiectie de 52″ sau un televizor de inalta definitie de 42″? In pofida ecranului mai mare, experienta de vizualizare la televizorul cu proiectie ar pali in comparatie cu imaginea clara, detaliata a televizorului HD.
  2. Latimea campului este dimensiunea zonei de operare cand ne uitam prin lupa. Medicii apreciaza un camp mai larg deoarece este mai simplu si mai rapid sa se adapteze atunci cand schimba intre ochiul liber si lupa. Un camp mai larg contribuie si la reducerea oboselii ochiului. Latimea campului este legata de diametrul telescopului, designul optic si puterea de marire – cu cat este mai mare puterea, cu atat este mai mic campul.
  3. Adancimea campului este intinderea focusarii oferita de lupa. Acest lucru determina cat de mult trebuie sa va aplecati sau va ridicati in timp ce purtati lupa, in timp ce pastrati focusul asupra intregului camp de vedere. Adancimea campului depinde de iluminarea disponibila, designul optic, puterea de marire si, capacitatea ochiului sa focuseze (acomodare).
  4. Puterea de marire este dimensiunea imaginii (nu claritatea imaginii). Nu exista o masuratoare standard pentru puterea de marire pe piata lupelor. Chiar daca s-au folosit etichete speciale, cei mai multi fabricanti o rotunjesc la cea mai apropiata 0,5x.
  5. Latimea campului este dimensiunea zonei de operare cand ne uitam prin lupa. Medicii apreciaza un camp mai larg deoarece este mai simplu si mai rapid sa se adapteze atunci cand schimba intre ochiul liber si lupa. Un camp mai larg contribuie si la reducerea oboselii ochiului. Latimea campului este legata de diametrul telescopului, designul optic si puterea de marire – cu cat este mai mare puterea, cu atat este mai mic campul.
  6. Adancimea campului este intinderea focusarii oferita de lupa. Acest lucru determina cat de mult trebuie sa va aplecati sau va ridicati in timp ce purtati lupa, in timp ce pastrati focusul asupra intregului camp de vedere. Adancimea campului depinde de iluminarea disponibila, designul optic, puterea de marire si, capacitatea ochiului sa focuseze (acomodare).
  7. Puterea de marire este dimensiunea imaginii (nu claritatea imaginii). Nu exista o masuratoare standard pentru puterea de marire pe piata lupelor. Chiar daca s-au folosit etichete speciale, cei mai multi fabricanti o rotunjesc la cea mai apropiata 0,5x.

 Fiindca nu exista niciun standard care sa masoare marirea, Orascoptic a adoptat un sistem simplu pentru a promova intelegerea clara de catre profesioni?ti a alegerilor disponibile:

  • Magnificare Clasa II : intre 2.0 X si 2.9 X
  • Magnificare Clasa III : intre 3.0 X si 3.9 Xde-ce-orascoptic
  • Magnificare Clasa IV : intre 4.0 X si 4.9 X

Alte caracteristici de luat in considerare la sistemele de lupe sunt greutatea, unghiul telescoapelor, confortul ?i stilul ramei.

In concluzie, o lupa de calitate este obtinuta prin sustinerea rezolutiei inalte de-a lungul unui camp larg si adanc.

Vezi ghidul cumparatorului aici.